Frågor & Svar

TIPS

Om svaret på din fråga inte finns här så är du varmt välkommen att kontakta oss via telefon eller e-post.

För vem passar Cmart Förskola?
Tillsammans med C Företaget kan du vara med och forma en förskola från grunden. Konceptet passar dig/er som har en förskollärarutbildning, brinner för kvalitativ barnsomsorg, är ansvarstagande och vill utvecklas inom barnomsorgen.
Måste jag vara utbildad förskollärare för att starta upp och bedriva förskola tillsammans med C Företaget?
Ja, det är en förutsättning för att vi ska kunna gå vidare med ett samarbete då du tillsammans med oss formar och bedriver förskolan.
Vilken förkunskap måste jag ha inom HR?
Det är bra om du har förkunskap inom personalledning men det är inget måste. C Företaget har lång erfarenhet av HR.
Vilka förkunskaper måste jag ha om ekonomi?
Du behöver inga förkunskaper inom ekonomi.
Hur lång tid tar det att starta upp?
Det kan ta från ett halvår till ungefär ett år att starta upp en ny förskola.
Hur får vi tag på lokal?
Om du har kännedom om en lämplig lokal på orten där du vill arbeta är det en stor fördel.
På vilka orter kan ni starta upp?
Vi kan starta upp på de flesta orter i Sverige.
Hur bestäms inriktningen på förskolan?
Inriktningen på förskolan bestäms tillsammans med C Företaget och vi ser gärna att den pedagogiska inriktning som du brinner för är ledande i verksamheten.
Vem är huvudman?
C Företaget är huvudman för verksamheten och skickar in ansökan om att starta upp förskolan till kommunen.
Om oss

C Företaget tror på människors kraft att driva egen verksamhet efter sina idéer och mål. Genom att förenkla för individer att bedriva en verksamhet har vi blivit ett alternativ till att starta eget företag. C Företaget startade år 2002 med konceptet att anställa personer med en egen affärsidé. Denna grundidé byggde vi vidare på och 2008 anslöt sig en grupp dagbarnvårdare i Uppsala kommun, vilket blev starten för vårt unika koncept för dagbarnvårdare. Vår första förskola tog vi över 2009. Idag bedriver C Företaget åtta förskolor samt en öppen förskola i Uppsala län. Vi har även samarbete med 80 dagbarnvårdare runt om i landet. Vi har ett kompetent arbetslag med förskollärare, ekonomer, socionomer, beteendevetare och IT-tekniker. C Företaget arbetar med kvalité som fokus och genom vårt kooperativa förhållningssätt ser vi vinst som medel snarare än mål.